Pedraforca

Pedraforca

Les mil cares del Pedraforca!

Al Berguedà trobem una infinitat de vistes del Pedraforca. Començant per la cara nord del Pedraforca vista des del Comabona o el Tancalaporta on s’alça una pared rocosa imponent i anhelada per la majoria d’escaladors tant estiu com hivern.

La magnífica vista del Pedraforca des de Coll de Pal, on quedat aillat per les muntanyes d’Ensija i el Cadí.

Vistes frontals com poden ser des de Sant Julià de Cerdanyola, des de la serra del Catllaràs i el Sobrepuny o vistes impressionants per la seva proximitat con són Maçaners o Gisclareny.

La vista de la serra d’Ensija, que canvia completament des del Serrat Voltor a la Gallina Pelada on et trobes amb el Pedra al teus peus.

També trobem vistes amagades, quan vas per la carretera de Saldes o el segon màgic quan veus el Pedraforca baixant del túnel del Cadí.

No acabaríem mai amb la infinitat de vistes que tenim a la comarca, però personalment tinc les meves preferències. M’agrada contemplar el Pedraforca d’aprop per gaudir de la seva majestuositat, des d’una certa alçada (a partir de 1600m) i una visó semilateral (no tant com Ensija) per emmarcar també part del Cadí. Aquest lloc existeix i es diu el Roc del Picassall (1751m) a Vallcebre, un pic escarpat que s’alça a la serra de Mata-Rodona. A dia d’avui per mi és la millor vista del Pedraforca.

Esperem seguir buscant la millor perspectiva del Pedra per poder fer la foto perfecta!

Resum de vistes del Pedraforca.